Novice

Povezovanje prostovoljcev in uporabnikov (PRO-NET)


V četrtek, 30.6.2022 sta na radiu Robin nastopila Darijan Krpan (Fundacija BiT Planota, so.p.) in Gaja Vudrag (društvo ko-RAK.si), ki sodelujeta pri projektu PRO-NET. Predstavila sta novo spletno platformo za vzpodbujanje prostovoljstva in aktivnosti, ki se razvija v okviru projekta PRO-NET. Platforma bo omogočala povezovanje nevladnih organizacij, prostovoljcev in uporabnikov. V času COVIDA so izzivi s koordinacijo prostovoljstva postali še bolj očitni, predvsem veliko je bilo potreb po družabništvu pri starejših in po pomoči pri učenju mlajših od doma. Ker koordinacija in razvoj prostovoljske mreže zahteva veliko časa in usklajevanja se je pojavila potreba po spletni programski rešitvi. 

Posnetke izjav lahko najdete: TUKAJ.

V sklop projekta sodijo tudi brezplačna usposabljanja za pridobitev osnovnih računalniških znanj, namenjena odraslim, ki želijo pridobiti ali obnoviti računalniško znanje. Izobraževanja bodo potekala tudi poleti – prvo izobraževanje se je že izvedlo 4. julija 2022.

Izobraževanja se izvajajo vsak ponedeljek in sredo v prostorih Društva PO-MOČ (Ulica Gradnikove brigade 47, Nova Gorica), med 9:00 in 11:00 uro.


Partnerstvo:
V projektu sodeluje devet partnerjev: Ustanova Fundacija BiT Planota, so.p. (vodilni partner), Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Tolmin, Društvo PO-MOČ, TiPovej Zavod za ustvarjalno družbo, Društvo Ko-RAK.si, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Postojna-Pivka, Medobčinsko društvo prijateljev za Goriško (MDPM za Goriško), Zavod Samostojen.si, socialno in psihološko svetovanje, Zavod Tri.